Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Pysäköinti- ja liikennejärjestelyt

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Pysäköinti- ja liikennejärjestelyt

Non-stop-bussikuljetukset

Klikkaa tästä kartta, josta löytyvät parkkialueet sekä non-stop-bussien reitit.

Pohjakartta © Affecto Finland Oy, Karttakeskus, Lupa N0362.
LUE TÄÄLTÄ OHJEITA NON-STOP-BUSSIEN KÄYTTÖÖN


Jätä oma auton kotiin tai parkkiin


Raviradalla pääsee Oulun keskustasta ja etäparkkipaikoilta selvästi parhaiten non-stop –busseilla. Kuninkuusraveissa pyörii molempina päivinä kaksi non-stop bussireittiä ja busseja kulkee reiteillä hyvin tiheään. Ravien jälkeen samat bussit vievät ilmaiseksi takaisin. Bussireitit ja pysäkit löytyvät sivulla yllä olevasta linkistä.

Non-stop –bussit jättävät matkustajat aivan raviradan pääportin viereen ja ottavat ravien jälkeen matkustajat samasta paikasta paluukyytiin. Menomatka maksaa kuusi euroa. Paluukyydistä ei peritä maksua menokyydin kuittia vastaan.

Linjat on merkitty eri väreillä ja löydät opastuksen sekä menokyyteihin (etäparkit, camping-alue, keskusta) että raviradalta paluukyyteihin.

Ouluun pääsee hyvin julkisilla


Kuninkuusraveihin saapuminen Oulun alueen ulkopuolelta on helppoa julkisilla kulkuvälineillä. Junia tulee Ouluun runsaasti ja myös bussitarjonta on tiivistä. Oulun lentokenttä on Oulunsalossa Oulun eteläpuolella noin vartin matkan päässä raviradalta.

Julkisen liikenteen reittisuunnitelmia voi miettiä käyttämällä apuna esimerkiksi erinomaista nettisivustoa www.matka.fi tai vierailemalla sivustoilla www.vr.fi, www.matkahuolto.fi, www.finnair.fi ja www.blue1.fi.

Karavaanareille omia majoitusalueita


Kuninkuusraveihin saapuville karavaanareille on kaksi omaa majoitus- ja pysäköintialuetta. 200 vaunun tila löytyy Nallikarin leirintäalueelta ja sen lisäksi Kuninkuusraveihin rakennetaan 800 vaunun hyvätasoinen karavaanarialue Toppilansalmeen aivan iltajuhlapaikan läheisyyteen.

Karavaanarialueille on ennakkovaraus pakollinen. Toinen raviradalle tulevista non-stop –bussireiteistä kiertää karavaanarialueiden kautta.

Oulu on pyöräilykaupunki


Mikäli on vain mahdollista, niin raviradalla on helppo ja viihdyttävä saapua polkupyörällä. Oulussa on panostettu polkupyöräilyyn ja ravirata sijaitsee pyöräilyn kannalta hyvässä paikassa.

Kaupungin keskustasta polkaisee raviradalle alle vartissa eikä matkan aikana tarvitse seikkailla autojen seassa. Aivan raviradan vieressä on erillinen polkupyöräparkki.

Lähiliikenteen vuorobussit palvelevat


Kuninkuusraviareena on aivan vanhan nelostien varressa. Äimäraution raviradan vierestä liikennöivät Kuninkuusravien ajan lähiliikenteen bussilinjat 1,19 ja 70.

Lähiliikenteen aikataulut löytyvät verkosta osoitteesta www.koskilinjat.fi/aikataulut.
Lähiliikenteen bussipysäkeiltä on parin minuutin kävely raviradan portille.

Omille autoille kolme etäparkkipaikkaa


Omilla autoilla Ouluun saapuvien etäparkkipaikkoja on kaikkiaan kolme. Ammattikorkeakoulun, Huuhkajapuiston sekä Oulu-hallin parkkialueet ovat Kuninkuusravien ajan vain ravivieraiden käytössä. Etäparkkipaikoille on sisääntuloreiteiltä selkeät opasteet ja alueilla on liikenteenohjaajat, jotka neuvovat reitin bussipysäkille.

Non-stop –bussit kiertävät koko ajan etäparkkipaikkojen vierestä, ks. kartta.

 

Ravibussissa on tunnelmaa


Pitkän matkan ravibussit tuovat ravivieraat suoraan raviradan portille. Ravibussien  hinnat ja aikataulut löytyvät kotisivuiltamme kohdasta Ravibussien reittejä

Ravibussi on reittien varrella asuville mitä parhain ja tunnelmallisin vaihtoehto saapua seuraamaan Kuninkuusraveja. Ison auton kuski tuo suoraan perille ja ravien jälkeen pääsee takaisin ilman että täytyy itse ruuhkissa harmitella.

Taksilla ajetaan herroiksi


Kuninkuusravien ajan Oulun ja lähiseudun kaikki mahdolliset taksit ovat ajossa. Taksit pääsevät ajamaan aivan raviradan portille. Kaupungin keskustasta taksimatka raviradalle maksaa noin kympin. Oulun taksikeskuksen puhelinnumero on 0600-30081.

Iltajuhlan liikenne


Kuninkuusravien iltajuhlat pidetään sekä perjantaina ja lauantaina Hietasaaressa. Non-stop –bussit kuljettavat iltajuhlavieraat tapahtumapaikalle molempina iltoina mennen tullen. Yhdensuuntaisen kyydin hinta on kolme euroa.

Omilla autoilla ei pääse pysäköimään lähellekään iltajuhlapaikkaa. Hietasaaren Tanssimajakka on myös sopivan iltalenkin etäisyydellä. Mikäli haluaa nähdä kauniita maisemia ennen illan rientoja, niin iltajuhla-alueelle voi hyvin kävellä torinrannasta Pikisaaren kautta hyvin merkittyjä reittejä pitkin.

  
 
 

 

 Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.