Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Kuuleekö Äimärautio, Tulkintorni calling

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Kuuleekö Äimärautio, Tulkintorni calling

» Kirjoitettu: 04.06.2010 » Janne Ekholm

Ensimmäinen kokemukseni kuninkuusraveista on Jokimaalta vuodelta 1987, jonne tein ensivisiittini 13-vuotiaana. Ei käynyt tuolloin mielessä, että myöhemmin vastaisin muutaman vuoden ajan kyseisen ravikeskuksen operatiivisesta toiminnasta.

Mieleenpainuvimmaksi elämykseksi jäi Vekken dramaattinen laukka maililla aivan maalin tuntumassa voittotaistosta. Tuomariston päätöstä odotettiin pitkään ja lopulta Vekke voitti koko kuninkuuskilpailun. Pelirintamalla oli tuolloin uutuutena Troikka ja nykytoimintaa liberaalimmilla pelivalvonnoilla kyseiseen peliin pääsi tutustumaan jo tuolloin vanhemman suostumuksella. Suurista pelivoitoista ei muistijälkeä ole – johtunee todennäköisesti osumien puuttumisesta.

Kuninkuusravikokemukseni karttuivat seuraavana vuonna Forssan kolmepäiväisinä historiaan jääneillä kilpailuilla. Sen jälkeen on tullut myös lyhyitä taukoja, mutta viimeisinä vuosina kunkkarit ovat olleet ensimmäisenä kalenteriin lähes ministerimäisellä vakavuudella kirjattu pakollinen meno. Viime vuodesta alkaen pakon on sanellut myös työnantaja, sillä järjestelyvastuuta tapahtumasta on myös Fintotolla.

Kuninkuusravit on instituutio ja urheilun megatapahtuma millä tahansa pohjoismaisella mittarilla mitattuna. Se on myös iso pelitapahtuma, jossa nimenomaisesti paikan päällä tapahtuva ratapelaaminen on yhä keskeisessä roolissa.

Viime vuonna kuninkuusraveissa pelattiin totoa yli 2,7 miljoonaan euroa. Lappeessa tehtiin myös kaikkien aikojen yhden lähdön pelimyyntiennätys kuninkuuskilpailun päätösmatkalla. Ennätys selvisi itselleni tosin viiveellä, sillä Erikassonin dramaattisessa viimeisen kaarteen laukassa ja Patrikin Muiston hienossa maalisuoran taistelussa tuli elettyä koko keholla mukana.

Toto on kuitenkin keskeinen ja tärkeä osa tapahtumaa. Tototekniikan siniset pakettiautot suuntaavat Ouluun jo päiviä ennen päätapahtumaa puolen Suomen totokoneet ja koko Suomen operaattorit mukanaan. Kymmentuhatpäistä yleisöä laadulla palvelevan pelipalvelujärjestelmän rakentaminen ei tapahdu yhden yön ihmeessä. Toto tarjoaa kuninkuuslähtöihin 5000 euron voittajapelibonukset. Lisäksi tapahtumaan tulee lähes 100 neliömetrin Toto-Areena, jossa on monipuolista ohjelmaan tapahtuman aikana.


Huikean heinäkuun huikeaa huipennusta valmistellen ja elämyksellistä tapahtumaa kaikille paikanpäälle matkaaville toivoen,


Fintoton yhteyspäällikkö
Janne Ekholm

 


Hippos-talo Leppävaarassa. (Kuva: Hippola/ Jukka Niskanen)
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.