Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Jännitystä, valmistautumista ja odotusta

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Jännitystä, valmistautumista ja odotusta

» Kirjoitettu: 14.06.2010 » Nelly-Janiika Korpikoski

”Onneksi ne ovat ensi vuonna Oulussa!”, siinä olivat sanani kotimatkalla viime kesänä Lappeenrannan kuninkuusraveista tullessa. Ravit olivat viimekin kesänä kerrasaan upeat, mutta se pitkä kotimatka lannisti ja tuntui, ettei tie lopu ikinä. Sieltä asti näitä kisoja on odotettu.

Oulu on ratana ihan ehdoton suosikkini, siksi nämä Kuninkuusravit ovat niin odotetut. Lyhyen välimatkan ansiosta kuumeilijoita näillä Kajaanin nurkilla riittää. Suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa ja majoituksetkin ovat jo varattuina. Kaikki alkaa pikkuhiljaa olla valmista tai ainakin me olemme!

Kuninkuusravit ovat monté-ohjastajalle tärkeät ravit. Nimittäin lauantaipäivän ohjelmassa on suomenhevosten SM-finaali. Pitkin kevättä ja kesää ratsukot ovat mitelleet sijoituksista ja sitä myöten keränneet pisteitä tärkeää finaalia varten.

Tänä vuonna tilanne näyttää kohdallani hieman tukalalta, mutta tässä lajissa on oppinut, että toivoa ei menetetä jos ei ole ihan pakko.  Hyviä hevosia on nyt niin paljon, että mukaanpääsyä saa jännittää ihan loppuun asti. Finaaliin pääsee 16 eniten pisteitä kerännyttä monté-ratsukkoa.

Ajoin viime vuonna ensimmäistä kertaa SM-finaalissa - sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla! Hevosen hoitajat saivat hienot nimikoidut T-paidat sekä hevoset saivat nimikkoloimet ja sävysävyyn riimunnarut. Sitten se jännittäminen alkoi.

Yksitellen menimme esittelyyn ja meidät esiteltiin yleisön edessä. Jokainen ratsukko sai yleisöltä valtavat taputukset ja kannustukset. Siinä tunnetilassa on hienoa lähteä ajamaan himoitusta mestaruudesta. Jokaisella on yksi ainoa tavoite, olla tikulla ensimmäisenä.


Meidän sijoituksemme Ipatin kanssa ei Lappeessa päätä huimannut (9), mutta tärkeintä oli päästä osallistumaan näin hienoon lähtöön. Tie loppukilpailuun on pitkä ja valitettavan useasti mutkainenkin. Itse olen oppinut arvostamaan niitä pieniäkin hyviä hetkiä. Juuri sellainen tämä kyseinen lähtö oli minulle, Ipatille ja taustavoimille. Mittapuullani SM-kisaan osallistuminen on erittäin korkealla, ellei siellä ihan korkeimmalla.

Kuninkuusravit ovat tapahtuma, missä en vielä monesti ole käynyt, mutta monet eivät jää tästä eteenpäin käymättä.

Monelle kuninkuusravit ovat perinne, jonne lähdetään yleensä isolla porukalla. Näihin raveihin väkeä kokoontuu joka puolelta Suomea, jolloin kiireiset raviurheilijat voivat heittää vapaalle ja nauttia hienosta urheilujuhlasta täydellä sydämellä.


Meitä malttamattomia on varmasti useita, joten sinnitellään vielä hetki. Lasketaan päiviä ja varmistetaan vielä se varmistettukin majoitus, niin ja ne liput kaikille ja…niin,
Oulussa nähdään!

Kunkkareita innolla odottaen,
monté-ohjastaja
Nelly-Janiika Korpikoski

Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.