Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Mission Impossible? Reiska Kunkkareihin 2010

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Mission Impossible? Reiska Kunkkareihin 2010

» Kirjoitettu: 17.06.2010 » Henna-Riikka Puolakka

En muista ihan tarkkaan milloin se ajatus syntyi. Siis ajatus Oulun kunkkareihin ja suomenhevosmontén SM-finaaliin yrittämisestä Reiskan kanssa. Mielessä se siinteli jo viime kesänä hienosti menneiden ns. tavallisten montélähtöjen jälkeen, mutta tuolloin Reiska ei ollut vielä meidän, vaan vasta liisingissä, joten pitkän tähtäimen suunnitelmia ei uskaltanut tehdä.


Syksyn aikana Reiska siirtyi omistukseemme ja helmikuussa päätimme sitten lähteä kokeilemaan "pysytäänkö kenenkään matkassa" Jyväskylän SM-karsinnoissa. Sieltä saimme kolmossijan ja pisteitä hieman jopa pieleen menneen juoksun seurauksena, joten tuolloin Kuninkuusravit 2010 otettiin todelliseksi tavoitteeksi. Olisihan se hienoa lähteä vanhalle kotiradalle - jossa olin muutamia vuosia työskennellytkin - ajamaan finaalia ja vieläpä omalla hevosella!


Seuraava karsinta oli Kuopiossa. Siellä onnistuimme Jyväskylää paremmin ja tuloksena oli hieno kakkonen, ainoastaan Lavinia pääsi ennen maalia hirmuspurtillaan ohitse. Kuopion jälkeen innostuivat myös Oulun seudulla asuvat sukulaiset, joiden raviurheilun seuraaminen rajoittui lähinnä kuukausittaiseen kyselyyn "ootteko käynee raveissa? ”


Seuraavana vuorossa oli kunkkariareena Oulun karsinta, josta kuolemanpaikalta saatu nelossija toi lisäpisteitä sen verran että finaalipaikka oli turvattu. Alkoi hillitön heinäkuun odotus, joka kuitenkin himmeni jo piakkoin Reiskan saatua ”impparin” eli imusuonentulehduksen jalkaansa. Kaustisen suunniteltu karsinta jäi väliin, siellä olisi ollut tarkoitus kokeilla vielä varustemuutosta, jotta saataisiin Reiskalta se kuuluisa viitosvaihdekin käyttöön. Vanha herra kun menee yleensä suunnilleen sitä vauhtia mitä tahtoo, ja kirii jos haluttaa kiriä :)


Nyt, noin viisi viikkoa ennen Kunkkareita ja finaalia, tunnelmat ovat edelleen hieman epävarmat. Finaalipaikka on varmistettu, uusia ajovarusteita hankittu, lippuja hankittu ja Reiskan tallipaikka sekä oma yöpymispaikka ovat sovittuina.


Mielessä on kuitenkin vielä tuoreena vuoden 2006 tapahtumat, jolloin saimme hankittua silloisella leasinghevosellamme lämminveristen SM-finaalipaikan, mutta finaalihaaveet kariutuivat tuolloin kavioluun murtumaan. Liekö sama epäonni vainoaisi tänäkin vuonna enkä pääsisi vieläkään kokemaan finaalissa tai Kuninkuusraveissa ajamisen tunnelmaa?


Toiveissa ja tavoitteena on kokoajan ollut lähinnä kunkkareihin osallistuminen, rahasija tai pärjääminen olisikin sitten jo bonusta. Oululaiset sponsorit Juhan Auto Oy ja Slatek Ky, oululaiset sukulaiset ja pohjois-suomalaiset ystävät ovat hengessä mukana ja odottavat kovasti heinäkuun loppua.


Samoin kuin ensikertalainen kunkkarikävijä ja hevosenomistaja äitini, joka omistaa Reiskasta 1/3, ei meinaa hameessaan pysyä. Ainoastaan päätähti Reiska on autuaan tietämätön koko asiasta. Vanhan hevosen kanssa on edettävä päivä kerrallaan. Tunnelma on kaksijakoinen; valtava ilo finaalipaikasta ja epävarmuus osallistumisesta. Jäitä on pideltävä hatussa, vaikka kaikki ympärillä hössöttäisivätkin.


Reiska on juossut talven säännöllisesti kilpaa, joten tässä vaiheessa kautta se saa huilahtaa ja sitä liikutellaan maltilla. Siinä mielessä oli mukava saada finaalipaikka varmistettua jo ajoissa, että hevonen saa pikkuloman nyt.


Uiminen on Reiskan mielestä mukavaa hommaa ja uittokausi päästäneen aloittamaan piakkoin. Finaalia varten Reiskaa ei aleta trimmaamaan millään lailla, samalla tavalla laitellaan kuin ennenkin. Vanhalla sotaratsulla päivän mieliala on ratkaisevammassa asemassa kuin kunto.


Tarkoitus olisi ajaa ennen kunkkareita muuan lähtö, jotta saadaan ison hevosen paikat auki. Harmillisesti monté-lähtöjä ei ole tiedossa, joten varustemuutoksia emme uskalla suoraan finaaliin alkaa tekemään. Vanhoilla varusteilla on mentävä ja toivottava että hevonen pysyy kasassa heinäkuun loppuun saakka.

Tämän hetkisen mielialan voisi tiivistää siis sanoin: "elämme jännittäviä aikoja".

Aurinkoista kunkkariodotusta kaikille toivottelevat montén SM-kisaan tähyävät,
Kreivaus & Henna-Riikka Puolakka

 


Kuva: Merja Levy
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.