Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Mauri Jaaran ajatuksia Kuninkuusraveista

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Mauri Jaaran ajatuksia Kuninkuusraveista

» Kirjoitettu: 17.06.2010 » Ilkka Nisula

Esitimme kotiradan Mauri Jaaralle kymmenen kysymystä Oulun Kuninkuusraveista.

1. Mitä muistat Oulun vuoden 1969 Kuninkuusraveista?
Olin silloin 10-vuotias ja pikkupoikana katseltiin raveja keskikentältä ja katsomo oli vanhaa mallia. Yleisöä oli paljon jo silloin. Sieltä kai se kipinä sitten syttyi.

2. Mitä muistat Oulun vuoden 1981 Kuninkuusraveista?

Silloin ajettiin jo kilpaa jonkin verran. En tarkemmin muista ulkoa, että millä hevosilla. Puitteet olivat olennaisesti muuttuneet katsomon ja radan suhteen.

3. Mitä ajatuksia tulee mieleen Äimäraution vuoden 1994 Kuninkuusraveista?
Pääsin ajamaan Kihilon Tähdellä kuningatarkilpailussa ja tamma meni hyvin. Se oli muistaakseni viides kokonaiskisassa, joten hyvät muistot jäi.

4. Mitä Kuninkuusravit merkitsevät ammattiohjastajalle?
Tapahtumassa on todella hienoa ajaa kilpaa, kun yleisö elää valjakoiden mukana ja kannustaa. Esittelyyn kun tulee, löytyy tuttuja joka puolelta rataa. Kuninkuusravit on monelle kesäloman huipennus, ja meille se on samalla tavalla vuoden huipennus, vaikka töissä ollaankin.

5. Prix d'Amerique, Elitloppet vai Kuninkuusravit?
Kuninkuusravit on kotimainen tapahtuma ja tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Kyllä se ravikuninkuus olisi unelmien täyttymys, vaikka palkintorahaa voi ansaita muista lähdöistä kerralla enemmän.

6. Mikä tekee kunkkaritunnelman?

Ainakin yleisön kannustus, kesäinen sää, päälähtöjen hevosten fanien asut ja lakanat.

7. Lähdettekö kuskiporukalla Heinäpäähän ja Oulun kaupunkiin illanviettoon ja väliyöksi?
(Naurua) Mitään ei ole suunniteltu, mutta voisihan sitä lähteä itseään ulkoiluttamaan, kun olisi varmasti hyvät juhlat. Meille tulee tietysti kotiin vieraita viikonlopuksi ja varmaankin vietämme perhepiirissä aikaa heidän kanssaan.

8. Onko sinulla ajokkeja pääkilpailuihin?
Kuningatarkilpailuun ei ole mitään sovittu, mutta vastaus pyyntöön on kyllä, jos sellainen tulee. Kuninkuuskilpailuun toivon Einomiehen tervehtyvän ajoissa, sillä ori olisi hyvä hevonen oriiden kisaan. Oheislähtöihin tulee toivottavasti hyvin hevosia.

9. Miten valmistaudut ajamaan Kuninkuusraveissa?
Kyllä jokaiseen lähtöön pitää valmistautua, joten ei mitään erityistä tehdä ennen kunkkareita. Fiilis nousee sitten viikonloppuna itsestään.


10. Miten oululaiset ovat niin hyviä ohjastajia?

Heh, enpä tiedä. Mutta se on maailmanlaajuisestikin vertaillen varmaan ihan ainutlaatuinen juttu, että Kontiot, Korvet ja Teivaisen Antti ovat ihan naapuruksia ja Heinäpäästä kotoisin. Mistähän löytyisi toinen paikka, josta on tullut yhtä paljon hyviä hevosmiehiä?


Kuva: Ilkka Lukka

 
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.