Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Missä olit kun historiaa tehtiin?

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Missä olit kun historiaa tehtiin?

» Kirjoitettu: 22.06.2010 » Antti Pylkkänen

Merkkitapaukset kirvoittavat suuria kysymyksiä, kuten: “Missä olit kun JFK ammuttiin?” tai “ Missä olit kun Suomi voitti Euroviisut?”. 

Ihmiset tahdistavat oman elämänsä askeleet ympäröivän maailman sykkeeseen. Näin on helpompi määrittää mitä, missä ja milloin.

Kuninkuusravit ovat minun muistitikkuni.

Kun Patrik jatkoi kekkosmaisella suvereenisuudella valtakauttaan Killerillä vuonna 1991,  sain - ja myös menetin - ensimmäisen tyttöystäväni. Suhteemme ei kestänyt vuoden ikäeroa. Olimme kuin yö ja päivä; toinen liikkui yläastepiireissä kun taas toinen tarpoi vielä ala-asteen hetteikössä.

Kun edellisen kerran Oulussa järjestettiin Kuninkuusravit vuonna 1994, ei onni potkinut totossa. Mietin, olisiko pelin sijaan ollut parempi suunnata tarmo sateenvarjokauppaan, sillä tummat pilvet roikkuivat koko viikonvaihteen ajan Äimäraution yllä.

Sinä vuonna kun Teivo viimeksi isännöi Kuninkuusraveja, sain ajokortin. Maantien piti olla kuuma ja Manseen menon omissa käsissä. Nuoren kuskin rajalliset ajokyvyt saivat kuitenkin aikaan odottamattoman käänteen, ja vanhempieni auto kohtasi ruotsalaisturistin asuntovaunun rajulla voimalla. Reissu jäi toteutumatta, oli vain niskatuki ja teksti-tv.

Kun Mikkelin Kuninkuuskisassa 1996 saatiin jokaiselle matkalle Viesker - Pette -pari, oli tuoreen ylioppilaan pelikassa lyönnissä. Kotimatkan pysähdyspaikalla yhytimme Heikki Parviaisen kera tuoreen kuningattaren I.P. Sukkulan. Herrasmiesmäisesti hän kiitti meitä kannustuksesta ja kieltäytyi voitonmaljoista.

Kuopion Sorsasalon ollessa kuninkaallisena näyttämönä vuonna 1998, plankkasi Rovaniemen Someroharjun kasarmialueella eräs maansa myynyt alokas maihareitaan. Pyhiinvaellus raviväen eldoradoon oli viikonloppuvapaan perumisella estetty.

Kun koitti vuosi 2001, kaksoistornit sortuivat Amerikassa ja Suomen Turussa juostiin Kuninkuusravit. Santeri Dahlian kuninkuus oli siksi riemastuttava tapaus, että sitä piti juhlistaa Börssin pöheikössä maanantaihin asti. Jälkitauti oli kaamea, mutta syynä eivät suinkaan olleet vuolaat väkijuomamäärät kuten epäilin, vaan keuhkoputkentulehdus kuten lääkäri kertoi.

“Missä olit kun ravikuningatar ja -kuningas seppelöitiin Oulussa 2010?”, tulee kenties joku joskus kysymään. Voin tuolloin ylpeänä vastata: ”Selostuskopissa, jakamassa intohimoisten kanssaharrastajien kera sen suurenmoisen hetken.”

Kuninkuusravien selostaja,
Antti Pylkkänen

 

Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.