Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Aamukammassa ei-enää-niin-montaa piikkiä

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Aamukammassa ei-enää-niin-montaa piikkiä

» Kirjoitettu: 08.07.2010 » Viena Kauppi

Oulun kuninkuusravit ovat minulle erityisen tärkeät, ne nimittäin ovat minulle ne ihan ekat kunkkarit! 

Ja niitä todellakin on odotettu siitä asti, kun sain tietää, että vuonna 2010 maamme pääravit järjestetään Äimärautiolla. Vaatekaapin perusteella voisi luulla, että olen kiertänyt tämän vuosituhannen puolella melkein kaikki kunkkarit, sillä paidat, lippikset ja huivit kansoittavat jo liitoksissaan natisevaa vaatekaappiani, mutta vaatteet ovat valitettavasti vain tuliaisia. Pikku kylän heppatyttönä olen aina jäänyt kiltisti kotiin hoitamaan useammankin tuttavan hevoset ja jäänyt haikein mielin katsomaan, kun porukka on hymy korvissa kaasuttanut kohti Suomen mielenkiintoisimpia raveja.

Totta kai kunkkarit on tullut sitten telkkarista seurattua tarkasti, mutta eihän se ole ollenkaan sama asia, kunkkarit pitää kokea paikan päällä, niin minulle on kerrottu. Olenkin melkein sataprosenttisen varma, että näiden kunkkareiden jälkeen olen täysin samaa mieltä ja toivottavasti monet eivät enää väliin jää.

Vaikka oma sydämeni sykkiikin enemmän lämminverisille kuin suomenhevosille, saavat kuninkuusravien mahtavan näköiset suomenhevoset yhden jos toisenkin lämminveri-ihmisen huokaisemaan ihailusta.

Nämä suokit ovat todellakin luokkahevosia eivätkä mitään jääräpääputteja, joista minun suokkikokemukseni kertyvät. Suomenhevoseen en kuitenkaan lämminverivarsaani ainakaan vielä rupea vaihtamaan ja onneksi saamme kuninkuusraveissa nauttia myös todella hienoista lämminveriravureista.

Myös poni-ihmisille riittää seurattavaa, sillä lauantaina ajetaan ponien SM-lähtö. Kiinnitän paljon huomiota hevosten yleisilmeeseen ja varusteisiin, ja uskon, että hevosten valmentajatkin haluavat suojattinsa näyttävän hyvältä 50 000 silmäparin alla ja he puunaavat silmäteränsä kauneimmilleen/ komeimmilleen.

Minulla on viikonlopulle myös pieni tavoite, koetan metsästää ravitorilta Muhoksen pelloilla juoksentelevalle vuotikkaalleni vaaleanpunaisen silatyynyn. Ja kuka sanoi, ettei raviurheilu ole välineurheilua?

Minun kunkkarilauantaini ei hirveästi eroa normaalista lauantairavipäivästä, sillä vietän sen turvallisesti sisäänkirjoituksessa katoslistojen ja rokotusten tarkistusten äärellä. Toki meidän työpiste on vähän vaihtanut paikkaa ja tiskin takana minun naamallani on tuskin ennen nähty yhtä leveää hymyä.

Itse lähtöjä en varmaankaan hirveästi näe, mutta ainakin kuulen ja toivon kuulevani myös hurjaa kannustusta erityisesti päälähtöjen aikana. ”Muru hei takki auki, täältä tulee Auraus” ynnä muut huudot lämmittäisivät ainakin minun mieltäni, näissä raveissa mielikuvituksen käyttö on enemmän kuin sallittua. Auraus onkin ehdoton suosikkini kuninkuuskisaan ja toivon todella, että tänä vuonna meillä Äimärautiolla kruunattaisiin kuninkaaksi juuri kotiradan Auraus, muistakaa siis kannustaa!

Sunnuntai onkin minulle lauantaita huomattavasti jännittävämpi päivä, ja luulen, etten ole ainoa. Totta kai kuningas- ja kuningatartittelit ratkeavat silloin, mutta minä jännitän kuollakseni myös K-maatalous Stayer Cupin finaalia. Siinä nimittäin starttaa hoidokkini Lajos Willy.

Kotona yleensä rauhallinen ruuna muuttuu kisapaikalla kuumaksi kuin tunnelma Oulun kuninkuusraveissa. Saan jo nyt perhosia vatsaani, kun vain ajattelenkaan tulevaa, niin jännittävää lähtöä. On jo todella hienoa saada kuninkuusravit omalle kotiradalle ja päästä mukaan tekemään niitä, mutta se, että pääsee laittamaan hevosta juuri näihin raveihin, kruunaa koko minun viimeisen kesäni kotona vanhempieni luona. Ja vielä se, että hevonen on juuri Lajos Willy.

Persoonallinen ruotsintuonti ruuna on aiheuttanut sydämen tykytyksiä itse kullekin, siksi tuntuukin niin uskomattomalta, että olemme päässeet sen kanssa näin pitkälle ja tulemme täysin rinnoin nauttimaan sen kanssa ennennäkemättömästä kuninkuusravipäivästä.


Uskon, että näistä Oulun Kuninkuusraveista tulee unohtamattomat ja ainakin minä tulen hymyssä suin muistelemaan näitä raveja yksin Kajaanin kylmässä talvessa opintojen äärellä ja toivottavasti myös viidenkymmenen vuoden päästä kiikkutuolissa. Nähdään siis Äimärautiolla ja muistakaa kannustaa suosikkejanne! 

Sisäänkirjoituksen tiskin takaa,
Viena Kauppi


Viena Kauppi/ Lajos Willy Kuva: Katri Pintamo-Kenttälä.

 

 
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.