Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Ravijuhla alkakoon!

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Ravijuhla alkakoon!

» Kirjoitettu: 23.07.2010 » Kari Linna

Terveisiä Oulujoesta, aamu-uinti virkistää. Se, totta vie, on tarpeen kunkkariviikonlopun selvittämiseen.

Minun vinkkelistäni asia näyttää tältä: takana on vuosien työ, joka kiihtyi koko ajan loppua kohti. Hallituksen kokoukset, toimihenkilöpalaverit, suunnittelutyöryhmät, päätoimikunnan kokoontumiset Ypäjää myöten – kaikilla vain yksi päämäärä, Kuninkuusravien onnistuminen.

Kaikki omissa käsissä oleva on nyt tehty. Loppu (lue: sää) jää yläkerran herran haltuun.

Perjantaina pippalot alkavat jo puolilta päivin toritapahtumalla, jossa innokkaimmille fiilistelijöille tarjotaan kuvaa pelimahdollisuuden kera peräti kolmista raveista. Allekirjoittaneen täytyy poistua viideksi kaupungin vastaanotolle. Hienoa, että myös raviurheilu saa tämän harvinaisen arvostuksen osakseen. Oulun kaupunki on kutsunut 200 ravi-ihmistä vieraakseen.

Pönötyksen jälkeen matka jatkuu isännöimään mediaa ja päälähtöjen taustajoukkoja. Onneksi illanvietto on rentoa laatua. Laivalla Oulujokea pitkin Maikkulan kartanoon, jossa illallinen sekä seurustelua että ohjelmaa sopivassa suhteessa. Kuulostaa hienolta.

Lauantaina Yle radioi kuusi tuntia suoraa lähetystä ravien tiimoilta. Oma-aloitteisesti ovat järkänneet kolme tuntia lisää lähetysaikaa tälle lauantaille.  Hieno meininki. Menen studiovieraaksi aamupäiväksi.

Studiosta sukkana hakemaan kotoa oma kuningatar ja prinsessa kyytiin, ja äkkiä Äimärautiolle. Siellä odottaa Ravistudion alkupalaveri. Studion tasosta voi tänä viikonloppuna olla huoleton, troikka Laakso-Lähteenmäki-Toikka takaa ammattimaisen laadun.

Viikonloppuuni sisältyy myös kuusi loimitusta ja yksi päälähdön esittely. Kunniavieraana esittelyrilloissa on kanssani Elina Kylämäki, joka sai elää raviunelmaansa Petten kanssa Oulun edellisissä kunkkareissa 1994. 

Mielenkiintoisin seurattava kaviouralla itselleni on kimppahevosemme Saturnus Hoss. Se sai arvonnassa hyvän paikan ja kunnonkin pitäisi olla mallillaan, joten pieniä toiveita on…

Kävipä Saturnukselle niin tai näin, menemme sen ohjastaja Ari Moilasen ynnä muun hyvän porukan kanssa illastamaan. Ravintola Matalassa seuruettamme odottaa gastronomian professori  Tomi ”Tollo” Räsänen yllätysmenuineen. Odotukset ovat korkealla…

Illan päätteeksi suuntaamme tietenkin Kuninkaallisiin Iltajuhliin Hietasaareen.

Sunnuntaina humu jatkuu ja uudet hallitsijat selviävät.

Kaikki on valmista. Ravijuhla alkakoon. Tervetuloa Ouluun!

Kari Linna,
Pohjolan Hevosystävät ry:n hallituksen jäsen
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.