Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: A.T. Eko ja I.P. Vipotiina avausmatkojen sankarit

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

A.T. Eko ja I.P. Vipotiina avausmatkojen sankarit

» Kirjoitettu: 24.07.2010

Oulun Äimäraution raviradalla jylisi, kun Kuninkuuskilpailun auetessa 2100 metrin avausmatkalla kysymysmerkkinä kilpailuun osallistunut A.T.Eko voitti upealla juoksulla nopean Saran Salaman. Vieremän ori ravasi valmentajankin yllätykseksi kovan luokan juoksun, sillä se juoksi ilman edessä olevan hevosen vetoapua. Omistajalle, Ponsse-metsäkoneyrityksen kauttakin tunnettu, Einari Vidgrènille voitto sen sijaan ei ollut yllätys, vaan hän uskoi hevosen vastoinkäymisten olevan nyt ohi.

Saran Salama taipui lopussa, mutta oli hieno kakkonen, kolmantena pyyhälsi lupaavasti I.P.Lento ja kotiradan toivo Auraus heti perässä. Suosikkina kisaan lähtenyt nuori Kilun Peedro oli pettymys, sillä se väsyi ja laukkasi.

Hallitseva kuningatar näytti kaapin paikan

Kuningatarkilpailun avausmatkalla koko matkan johtanut Velin Vinke joutui taipumaan loppukirissä, kun I.P.Vipotiina jyräsi heti tilaa saatuaan varmaksi voittajaksi. Hallitseva ravikuningatar vei 2100 metrin mittaisessa kilpailussa voiton ajalla 23,9. Pertti Puikkosen ajokin esityksestä huolimatta huomenna lähdetään toiseen ja kolmanteen osakilpailuun todella jännittävissä tunnelmissa. Velin Vinkeen lisäksi Äänekoskelainen Vokukka on kärjen tuntumassa, eroa voittajaan vain 0,6 sekuntia.

Oulun raviradan toiminnanjohtaja Paavo Koivurova oli tyytyväinen lauantain kävijämäärään, joka oli 24 166. Korjattavaakin suurtapahtumasta jäi seuraavalle päivälle, sillä tapahtuman aikana vesi katkesi katsomorakennuksesta ja jonoja syntyi pääportille. ”Todella tarkat turvallisuusmääräykset pakottivat meidät tilanteeseen, että tarkastukset portilla kestävät kauan”, Koivurova pahoitteli.

”Huomenna sateen sattuessa saa tavallisen sateenvarjon tuoda mukanaan, sadetakkeja kuitenkin suosittelen”, Koivurova lupasi.

”Tunnelma oli hieno, paljon voittoja ja elämyksiä – tietysti tappioitakin. Kunnon Kuninkuusravit”, totesi Samuli Pohjamo, Pohjolan Hevosystävät ry:n puheenjohtaja.

Pikku-Pertistä Pikkuprinssi

Tulevaan kuninkaalliseen raviperheeseen liittyi jo lauantaina prinssi, kun oululainen Antti Teivainen ohjasti Pikku-Pertin Pikkuprinssi –kilpailun voittoon. Pikku-Pertti nousee 10 000 euron palkintorahoillaan kohti ”isojen” ryhmää.

Kuninkuusravit on Suomen suurimpiin urheilutapahtumiin kuuluva, vuoden tunnetuin ja arvostetuin ravijuhla. Kaksipäiväisissä Kuninkuusraveissa käy vuosittain yli 50 000 ihmistä. Kilpailussa valitaan aina vuodeksi eteenpäin ravikuningas ja ravikuningatar. Tapahtuman järjestetään nyt 79. kerran. Oulun Äimärautiolla Kuninkuusravit ravataan jo viidennen kerran.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun tilannetta I osalähdön jälkeen voi tarkastella täällä.


Vapaasti julkaistavia kuvia löytyy Hippoksen kuvagalleriasta puolestaan täällä.


Lisätietoja: Kuninkuusravien tiedottaja Ilkka Nisula: 0400 218 259
Kuvapankkiin liittyvät kysymykset: Eliisa Salminen 0400 127 755
Ajankohtaista
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.