Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Mitä tapahtui avausmatkoilla?

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Mitä tapahtui avausmatkoilla?

» Kirjoitettu: 25.07.2010

Kuningatarkisan avausmatka:


I.P. Vipotiina avasi asiallisesti ja juoksi johtavan takana. Sai vapaata reilut sata ennen maalia ja spurttasi niukasti ohi keulahevosen. Tuo hevonen oli Velin Vinke, joka piti sisäradalta johtopaikan varmasti ja veti kolmannen puolikkaan kovaa. Ei kyennyt enää vastaamaan selästään iskeneelle. Vokukka lähti hyvin, muttei päässyt keulaan. Jatkoi 3. sisällä, mistä nousi kiriin päätöspuolikkaan alussa ja eteni kärkiparin tuntumaan. Maijuli lähti 3. ulkoa kolmannelle 600 ennen maalia ja tuli asiallisesti perille. B. Turolii laukkasi lähtöön ja kulki raville selvittyään viimeiset 1900 metriä 23,2. Toffi juoksi 4. sisällä ja lopetti maalisuoran näpsäkästi. Jussin Vappu ravasi johtavan rinnalla ja taipui päätössatasella keskijoukkoihin. Ei saa tuomiota. Oktaavia väsähti 2. ulkoa jo viimeisen takasuoran alussa ja oli selkeä pettymys. B. Helmiina laukkasi lähtöön ja 1. takasuoran alussa. Otti porukan hännän kiinni kierros juostuna, muttei kyennyt parantelemaan. Aamun Aria matkasi 4. ulkona, mistä oli tulossa ihan juosten perille, mutta laukkasi maalisuoran alussa.

Kuninkuusravien vihjaajan Teemu Hyvösen vinkit sunnuntaille:


Kaksi kuningatarkisan suosikkia, eli I.P. Vipotiina ja Velin Vinke onnistuivat avausmatkalla ja jatkavat kokonaiskisan suosikkeina. Eroa maalissa ei ollut paljoa, eikä voimasuhteissa ole tapahtunut suurempaa muutosta mailin kisaan. Velin Vinke voi onnistua pääsemään I.P. Vipotiinan ohi kiihdytyksessä, mikä ratkaisisi paljon. Oktaavia sai haluamansa onnistuneen reissun, mutta oli todella vaisu ja lähtee suurena arvoituksena mailin matkalle. Sisäradan lähtöpaikka on edellen myrkkyä. Hyvin avannut Vokukka teki 3. sisältä jotakuinkin odotetuntasoisen suorituksen. B. Helmiina on avausmatkan epäonnistumisen jälkeen maililla entistä enemmän seinää vasten. Laukkailuun ei ole enää yhtään varaa. Positiivisesti avausmatkalla esiintyivät hienosti alkulaukkansa umpeen parsinut B. Turolii, johtavan rinnalta vasta maalisuoralla taipunut Jussin Vappu, sekä suojareissun päätteeksi juosten maaliin kirinyt Toffi. Näistä B. Turolii voi maililla yllättää suotuisista lähtöasemista, mikäli vain malttaa ravata.


Kuninkuuskisan avausmatka:


A.T. Eko avasi takarivistä hyvin ja pakitteli 1. kaarteessa kolmanteen ulos. Nousi kiriin 900 ennen maalia, eteni johtavan rinnalle hetkeä myöhemmin ja jatkoi maalisuoralla selvään voittoon. Saran Salama pyssytti helposti keulaan ja veti reipasta. Taipui sata ennen maalia, mutta piti kakkoseksi. I.P. Lento joutui pakittelemaan alussa 6. ulos. Lähti kolmoskaistalle 900 ennen maalia ja kulki kirilenkin ulkokautta 24,3-vauhtia. Auraus kiersi edellisen perässä kolmatta ja tuli päätöskilometrin hieman kovempaa. Juppe Hoo avasi johtavan taakse ja seuraili kohtalaisesti perille. A.L. Viku seuraili 3. sisältä minkä jaksoi. Tähen Tuuri nousi 4. ulkoa kolmannelle 900 ennen maalia ja tuli asiallisesti maaliin. Rillaus ei saanut 4. sisältä vapaata lopussa ja voimia jäi talteen. Myös Kaleva jäi lopussa voimat tallella kiinni juostuaan matkalla 5. sisällä, mutta jää pois sunnuntain matkoilta loukattuaan jalkaansa. Kokeva menetti asemansa 2. ulkona edessä juosseen väsyttyä 700 ennen maalia. Tuli jatkossa tasaisesti. Boker nousi 5. ulkoa kiriin 900 ennen maalia ja laukkasi maalisuoralla takajoukoissa. Ravissa oli sanomista. Kilun Peedro ei ollut ollenkaan oma itsensä johtavan rinnalta. Väsyi jo 800 ennen maalia ja laukkasi hetkeä myöhemmin. Jää pois sunnuntain matkoilta.

Kuninkuusravien vihjaajan Teemu Hyvösen vinkit sunnuntaille:


A.T. Eko nousi kerralla haastajista kuumimpien kuningassuosikkien joukkoon. Esitys oli kaikin puolin mainio ja maililla lähtöasemat Saran Salaman takaa ovat makoisat. Saran Salama kesti täydellä matkallakin kovan alun miehekkäästi, eikä koko matkan johto yllättäisi lyhyellä matkalla millään tavalla. I.P. Lento sai raskaan juoksun, vaikka ylivauhti hieman suosikin. Kiri väkevästi perille ja jatkaa yhtenä kuningaskandinaattina. Samaa voi sanoa Aurauksesta, joka teki yhtäläisen esityksen edellisen kanssa. Kruunun kohtalo ratkennee näiden neljän kesken. Juppe Hoo kykenee samaa vauhtia avatessaan seurailemaan mailillakin rahoille. Rillaukselle jäi avausmatkalla jossiteltavaa. Paikka 12 maililla on kuitenkin edelleen liian suuri este menestykselle. Boker oli taustalla hieman vailla tilaa laukatessaan, mutta ravi oli kankeaa, eikä maililla ole luvassa menestystä ilman oleellista parannusta. Kilun Peedron urakka tänä vuonna päättyi avausmatkan rajuun pettymykseen.

KUNINKUUS- JA KUNINGATARKILPAILUN TULOSSEURANTA LÖYTYY TÄÄLTÄ
Ajankohtaista
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.