Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Tallireportterin tietoja sunnuntailta

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Tallireportterin tietoja sunnuntailta

Lähtö 2:

Oktaavia / Kari Venäläinen: Tamma sai lopussa tilaa Akselin takaa. Se oli parempi kuin eilen, mutta ihan samaa vetoa siinä ei nyt ole, jos vertaa kauden aiempiin juoksuihin. Katsotaan lähdetäänkö pitkälle matkalle mukaan.

B. Turolii / Akseli Lahtinen: B. Turolii tuli kaikki tallella maaliin. Kiihdytyksessä ei ollut mitään jakoa Vokukkaa vastaan. Tamman kengitystä kevennettiin ja vehkeitä kiristeltiin. Samoilla varusteilla todennäköisesti jatketaan.

Maijuli / Esa Holopainen: Tamma lähti vähän nihkeästi liikkeelle, mutta tuli kuitenkin lopun hyvin ja muiden kanssa samassa porukassa maaliin. Lähden hyvillä mielin päätösmatkalle.

Vokukka / Kaarlo Ahokas: Vokukka lähti ihan omaa vauhtiaan liikkeelle. Velin Vinke oli maalisuoralla edellä, mutta 100 jäljellä löin kaikki peliin. Petellä tuli ulkoa niin kovaa, ettei sille voinut mitään. Toki voi jossitella olisiko matkalla pitänyt ajaa kovempaa. Niukka tappio tietysti harmittaa vähän. Tamma on joka tapauksessa hyvällä mallilla.

I.P. Vipotiina / Pertti Puikkonen: Syöttelin tammalle tuossa kuivattua ruisleipää, taisi olla Oululaista. Hyvin on hevonen mennyt. Viime vuonna se oli nihkeämpi avausmatkalla. I.P. Vipotiina on ennen päätösmatkaa karsinassa ja saa syödä heinää. Kaikki näyttää olevan mallillaan.

Velin Vinke / Antti Teivainen: Velin Vinke oli kyllä hyvä. Oli vähän pakko ajaa tuohon kärjen rinnalle. Mikkelissä vaivannut jalka on ollut tänä viikonloppuna parempi.

Lähtö 3:

Auraus / Mikko Särkelä: Lopussa ei tullut tilaa. En luottanut hevoseen tarpeeksi. Auraus oli parempi kuin eilen ja tuli voimissaan maaliin.

I.P. Lento / Pekka Korpi: Maili ei taida olla hevosen paras matka. Olisivat saaneet ajaa keulilla vähän kovempaa. Ori kiersi pitkään kolmatta ja punnersi ihan hyvin.

Tähen Tuuri / Terho Rautiainen: Ori oli parempi kuin eilen. Se lähtikin kovempaa. En viitsinyt lähteä toisessa kaarteessa reissuun, kun muut käänsivät kiriin.

A.T. Eko / Eero Hakkarainen: Olin etukäteen päättänyt, että lähden Saran Salaman takaa. Tilaa tuli myötään ja ajoin lopun varman päälle. A.T. Eko nousi Saran Salaman rinnalle ja tuli siinä maaliin. Päätösmatkalla ajetaan eri tavalla.

Boker / Esa Holopainen: Vauhti oli hidasta. Ori painoi matkalla naruille, mutta onneksi tilaa tuli sen verran että Boker ehti kolmanneksi.

Lähtö 5

Pihlajan Aaroni / Akseli Lahtinen: Tänään oli kaksi parempaa, ei siinä sen kummempaa. Päivän kunto ratkaisee näissä lähdöissä. En moiti Pihlajan Aaronia. Se ravasi hyvin, mutta hävisi paremmilleen.

Bokalle / Ari Moilanen: En uskaltanut ajaa lopussa täysillä. Vähän olisi ollut vielä varaa, mutta laukka olisi voinut tulla. Bokalle katsoo välillä tänne ja välillä tuonne ja sitä pitää ajaa koko ajan. Se on kuitenkin hyvä merkki, että hevonen ei mene vielä tosissaan. Vielä on 11 kilpailuvuotta jäljellä.

Lähtö 6

Womanizer / Tommi Kylliäinen: Matkalla oli jos jonkinlaista hässäkkää. Kiihdytyksessä paalun laukkaavaa otettiin ihan istumalla kiinni ja se meinasi tulla päälle. Olin matkalla hakauksessakin ja parijonossa meneminen oli melkoista sahausta. Hevonen oli kuitenkin hyvä ja tuli rehdisti maaliin.

Lemon Avenger / Mauri Jaara: Kovat startit näkyvät hevosissa. Sille ei voi mitään. Eilinen juoksu painoi Lemon Avengerin jaloissa. Pääsin takaa hyvin läpi, mutta jäätiin johtavan rinnalle ja se paikka oli tänään liikaa.

Special Juliano / Ahti Antti-Roiko: Ruuna jää nyt pienelle tauolle. Sen olisi pitänyt pystyä nousemaan noista asemista korkeammalle, vaikka toinen kierros mentiin hiljaa. Odotin siltä enemmän. Hevosella on kilpailu paljon ja siinä näkyy pientä kilpailuväsymystä. Special Juliano huilaa noin kuukauden verran.

Lähtö 7

Evert Kyu / Mika Forss: Auto lähtee täällä ikävästi sisimpien ratojen hevosten kannalta. Se menee kurvissa hiljaa ja nykäisee suoralla. Tamma lähti ryntäämään ja laukka tuli. Porukan keskellä se menee automaattisesti pitkäksi.

Lähtö 9

Maijuli / Esa Holopainen: Olimme viimeisellä takasuoralla pussissa, mutta lopulta pääsimme etenemään sujuvasti. Nousin I.P. Vipotiinan vanavedessä toiselle radalle. Se hivuttautui vähitellen toiselle ja siinä oli tiukat paikat. Kahdelle parhaalle emme voineet mitään, mutta tamma oli hyvä kolmas. Maijuli on kokonaiskilpailussa varmasti korkealle. Maalisuoralla olin törmätä Velin Vinkkeeseen, kun en heti nähnyt sen laukkaavan.

Oktaavia / Kari Venäläinen: Tamma oli sata metriä huonompi kuin normaalisti. Kaikki meni juoksujen osalta koko viikonlopun kuin elokuvissa, mutta hevonen ei ollut lähelläkään normaali. En osaa sanoa syytä vaisuuteen.

Oktaavia / Lauri Malinen: Tamma pitää tutkia. Se väsyi, mitä se ei normaalisti tee. On arvoitus mikä hevosta vaivaa. Normaalisti Oktaavia ei väsy oikein millään.

Velin Vinke / Antti Teivainen: Tamman ravi alkoi hajota maalisuoralla ja vaihtui laukaksi. Hevonen oli siinä vaiheessa väsynyt ja laukka johtui väsymyksestä.

Kromi / Ari Moilanen: Kromi oli hyvä. Tamma heräsi vähän liian myöhään. Olisin todennäköisesti voittanut, jos Antilla ei olisi laukannut rinnalta. Kun Velin Vinke hävisi rinnalta, Kromi hiljensi. Voittaja tuli niin ulkoa ja kovaa ettei tamma voinut vastata sille.  

Lähtö 10

Saran Salama / Tapio Perttunen: Olen tosi tyytyväinen hevoseen. Päätösmatkan viimeisellä sadalla metrillä ori väsyi, mutta kaiken kaikkiaan viikonloppu meni hienosti.

A.T. Eko / Eero Hakkarainen: Välillä tuli sellaista rojua niskaan, että heikompaa olisi hirvittänyt. Nyt kaikki meni hienosti. Olen todella iloinen. Tuli käsky, että helikopterilla lähdetään kotiin. Kuorma-autolla ei kuulemma saa mennä.

I.P. Lento / Heikki Parviainen: Hevonen oli hyvä ja kuski ajoi sillä tavalla kuin oli sovittu. Hevosta ei ollut tarkoitus tyhjentää ja se on kolmen matkan jälkeen voimissaan. I.P. Lento alkaa olla sillä tasolla kuin oli kuusivuotiaana. Ori sairastui välillä pahasti ja se vei sitä taaksepäin. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa.

Auraus / Mikko Särkelä: Yritettiin ajaa kilpaa. Hevonen ei ole ihan parhaimmillaan. Siitä puuttui jotain. Se näkyy lähtönopeudessa. Ori ei pääse auton takaa lujaa matkaan ja jää hännille. Ihan hyvän arvosanan annan Aurakselle kokonaiskilpailusta.

Tähen Tuuri / Terho Rautiainen: Tähen Tuuri tuntui viimeisellä takasuoralla hyvältä ja nostin sen toiselle. Jouduin ottamaan vähän kiinni eikä hevonen enää innostunut kirimään. Oriin rauta-arvot ovat olleet vähän alhaalla. Nuori hevonen selviytyi kuitenkin hyvin viikonlopusta. Se näytti ettei häpeä näissä lähdöissä.

Boker / Esa Holopainen: Otin Bokeria alussa kiinni tavoitteena peruuttaa hännille. Ori laukkasi, mutta teki hyvän juoksun ja nousi viidenneksi. Olen tosi tyytyväinen Bokerin esityksiin.

Lähtö 11

Jetn Lindy / Ari Moilanen: Takarivi on hankala paikka tälle. Eturivistä se lähtisi varmemmin ravilla. Laukka tuli ja se meni pitkäksi.

 

 Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.