Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Kungstravet ("Kuninkuusravit") på svenska

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Kungstravet ("Kuninkuusravit") på svenska

Info för våra utländska travgäster

Kungstravet i Uleåborg 2010
24.-25. juli 2010

 


Information

Kungstravet är det största travhändelsen i Finland. I Kungstravet tävlar de bästa stona och hingstarna i den finska hästrasen. Tävlingen avgörs under två dagar: lördagens inledande lopp på 2 100 meter och söndagens två lopp, en mil och stayertarten på 3 100 meter. I Uleåborg du ser de bästa kusker och snabbast travhästar i Finland.

Travbanan i Uleåborg ligger alldeles nära centrum och den är lätt att nå!

Kungstravet bjuder på travsport i världsklass och samtidigt är det en stor folkfest - vi väntar över 50 000 åskådare. En magisk stämning, stora känslor och priser samt spelvinster för många hundra tusen euro väntar besökarna i havsstaden Uleåborg! Kungstravet är en folkfest, som ger något till varje familjemedlem från de små till de äldre! Mellan loppen kan ni njuta av festerna vid havet; på fredag och lördag kväll njuts det av musik i Hietasaari som ligger alldeles vid centrumet. Kvällens artister är stora namn i Finland.


Inkvarteringstjänster

Om du vill boka hotell eller annan inkvartering kan ni kontakta Konffa Event Management (www.konffa.fi) . Ni kan boka hotell på finska på nätsidorna www.kuninkuusravit.fi eller på svenska genom att skicka e-post, kuninkuusravit2010@konffa.fi. Konffa är glad att få hjälpa till med era bokningar och frågor gällande inkvartering.

Boka biljetten snabbt!

Biljetterna börjar säljas i februari 2010. Det finns att välja mellan VIP-pass som innehåller allt och enstaka dag- och kvällsbiljetter. Det lättaste sättet att boka biljetterna är genom att kontakta oss via e-post, kuninkuusravit@oulunravit.fi

Eller klicka här och köp biljetter på nätet (på engelska)

Transport

Under hela veckoslutet är det lätt att nå travområdet med bussarna från centrum. Bussarna åker non stop. Med dessa bussar kan du åka direkt till travområdet och kvällsfesterna från hotellet. Eftersom det är en kort bit från centrumet till travområdet är det även förmånligt att ta taxin.

Kontaktuppgifter

Viktiga email adresser

 


Ilkka Korpi, Mauri Jaara, Pekka Korpi och Antti Teivainen.

Att växla in pengar

På kungstravsområdet kan du växla kronor till euro vid infot i
läktarebyggnadet. Det är ändå klokast att växla tillräckligt euro redan på
förhand, för det är kontantbetalningen som gillar.

Flygningar

SAS, FINNAIR, BLUE1 och AIR BALTIC flyger till Uleåborg.

Spelformer

Du kan spela vinnare, plats och tvilling i alla lopp. Därtill spelas V4
och Dagens Dubbel båda dagar. Troikka-spelet spelas i lopp med
Troikka-logot. På lördag körs V75-bonusomgången.

Använd publika och non-stop-bussar

Det är inte möjligt att köra med egen bil till närheten av
Kungstarvsområdet. Lättast är att ta non-stop-buss eller taxi från
centrumet till travbanan. Det går även utmärkt att åka cykel, för det
finns rikligt med cykelbanor i Uleåborg.

 

*****
Vad säger Travrondens Semesterbilaga av Kungstravet?

Artikkel av Timo Mahlamäki:

25 000 finländare kan inte ha fel

-Sverige har sitt Elitlopp och Finland Kungstravet. Jag påstår att 25 000 finländare inte kan ha fel. Varje år vallfärdar folk till Kungstravet. Vi har en kolossalt fint händelse i Uleåborg under sista veckoslutet i juli, säger Paavo Koivurova, vd på Uleåborg travbana.

Uleåborgs travbana Äimärautio har i 100 år legat på samma ställe, i närheten av stadens centrum. Uleåborg har arrangerat Kungstravet fyra gånger tidigare: 1954, 1969, 1981 och 1994.

-Våra förberedelser har gått enligt tidtabellen. Det största grundarbetet gjorde vi redan för fem år sedan. Tillfälliga byggnader, 3 000 kvadratsmeter tält och dylikt, fixar vi i juli. Vi väntar 50 000 åskådare under två dagar. Eller tre dagar. Festen börjar på fredag-kvällen, berättar Koivurova.

Jorma i huvudrollen

-Finlands absolut bästa travidrottare Jorma Kontio och Pekka Korpi är båda födda i Uleåborg. vi har en nostalgiföreställning i Kungstravet, Kontio spelar sin pappa, liksom Pekka sin, avslöjar Koivurova.


Jorma Kontio är född i Uleåborg.

Uleåborg har siktat på sin marknadsföring till Sverige. Banan är sponsor till Elitkampen under Elitloppshelgen.

-Elitloppshelgen är bästa mojliga tillfälle att framföra Kungstravet. Vi hoppas, att svenskarna minns Finland största travhändelse också i framtiden, hoppas Koivurova.

-Massor av folk flyttade från Norra Finland till Sverige på 1960-talet och vi har inriktat vår marknadsföring till just dem, deras barn och barnbarn som besöker Finland varje sommar. Juli är ju semestermånad, och då har vi Kungstravet, betonar Koivurova.

Uleåborg är Norra Finlands huvudstad som har utvecklats snabbt. Uleåborg har bra hotellkapacitet samt en av Finlands vackraste campingplatser, Nallikari.

-Norr om Uleåborg börjar Lappland. Det lönar sig att planera semesterresan med en Lapplandsturné efter Kungstravet. Om man gillar rockmusik, finns det Qstock-festivalen i Uleåborg en vecka efter Kungstravet, tipsar Koivurova.

*****

 Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.