Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Aurauksella ja A.T. Ekolla alla hyvä talvi

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Aurauksella ja A.T. Ekolla alla hyvä talvi

» Kirjoitettu: 04.02.2010

Verkkosivusto www.Ravia.fi uutisoi viikolla ensi kesän ehdottomiin päätähtiin laskettavien Aurauksen sekä A.T. Ekon talvikuulumisista. Kuvassa hirmuoriit kohtaavat Killerin Kuninkuusravien 2008 päätösmatkalla, jolla ulompana kirivä A.T. Eko voitti ja löi pöytään SE-tuloksen 24,7a/3100m. (Kuva Hippola/ Irina Keinänen)

A.T. Ekosta kerrotaan seuraavaa:

Vieremällä 31.7.2009 edellisen kerran kilpaillut A.T. Eko nähdään kaviourilla maaliskuussa. Ori siirtyi Vieremän voittoisan kilpailun jälkeen omistajansa Einari Vidgrenin talliin. Vidgrenin hevosia valmentavan Eero Hakkaraisen mukaan A.T. Eko treenaa hyvin. Hakkaraisen mukaan starttiin tullaan maaliskuussa.

- A.T. Ekolla on ratsastettu hangessa, vedetty rekeä ja sitä on ajettu jarrykärryillä. Ori ottaa treeniä oikealla tavalla vastaan ja on muutenkin hyväntuulinen. Pakkaset sotkivat vähän kuvioita, mutta hevonen on ihan hyvällä mallilla. Tarkoitus on ajaa sillä jo ensi viikolla reippaammin.

Kausi 2009 ei mennyt A.T. Ekon osalta suunnitelmien mukaan. Se kilpaili vain seitsemän kertaa voittaen kahdesti. Edelliskaudella A.T. Eko voitti mm. Killerin kuninkuuskilpailussa 3100 metrin matkan, sijoittui avausmatkalla toiseksi ja maililla kolmanneksi. 3100 metrin voittotulos 24,7 on edelleen voimassa oleva Suomen ennätys.


Ja Aurauksesta näin:

Lappeenrannassa kuninkuuskilpailun kesken jättänyt Auraus palaa radoille mahdollisesti jo talven aikana. Oriin valmentaja Jenni Särkelä on varovaisen toiveikas tämän kauden kilpailuista puhuttaessa, mutta minkäänlaisia tavoitteita ei Aurauksen kohdalle aseteta.

- Aurausta on treenattu normaalisti ja sillä on ajettu juoksuakin. Ori on virkeä ja sen jalat ovat tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Aika näyttää, pystyykö hevonen kilpailemaan vielä huipputasolla. Toivomme sitä tietysti. Olisin iloinen, jos Auraus tekisi vielä yhden hyvän kauden. Viime kaudella astutukset rasittivat hevosen takajalkoja ja tällä kaudella yritämme keskittyä pelkästään kilpailemiseen, jos hevosen terveys sen sallii. Emme ole miettineet vielä mistä aloitamme. Hevosen kanssa edetään päivä kerrallaan. Mieluummin aloittaisin jostain vähän helpommasta lähdöstä. On mahdollista, että Auraus kilpailee jo talvella, jos takapakkeja ei tule.

Lappeen kuninkuuskilpailussa Auraus ei ollut oma itsensä sunnuntain avausmatkalla, eikä ori ole kilpaillut sen jälkeen. Muutenkin kausi 2009 jäi oriin kohdalla vajavaiseksi.

- Vanhat vaivat astuivat kuvaan. Auraukselta on mennyt puikkoluu kaksi kertaa, jälkimmäinen kerta oli syksyllä 2008. Olimme lähdössä Turun PM-osakilpailuun, kun huomasin jalan olevan vähän turvonnut. Raviurheilussa ei kannata tehdä pitkäaikaisia suunnitelmia. Silloin voi joutua pettymään. Auraus on voittanut lukuisia suurkilpailuja, ollut kuninkuuskisassa toinen ja tehnyt maailmanennätyksen. Vaikka se ei kilpailisi enää koskaan, hevosesta täytyy olla ylpeä. Se on kilpaillut nelivuotiaasta asti.


LÄHDE: www.ravia.fiAjankohtaista
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.