Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Kuninkuusravien yleisinfoa

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Kuninkuusravien yleisinfoa

» Kirjoitettu: 25.02.2010

Kuninkuusravit on vuoden suurin ravitapahtuma Suomessa. Ensimmäiset Kuninkuusravit pidettiin Lahdessa vuonna 1924, ja viime vuosi-kymmeninä siitä on tullut yksi maamme mittavimmista kesätapahtumista. Kuninkuusraveja seuraa nykyään vuosittain reilut  50 000 katsojaa. Kuninkuusravit on erottamaton osa suomalaista raviurheilun historiaa. Vuosi vuoden jälkeen jokainen ravikuningas ja ravikuningatar jäävät itseoikeutetusti aikakirjoihin suurin kirjaimin.

Kuninkuusravit on ennen kaikkea kunnianosoitus omalle, yli 100-vuotiaalle suomenhevosellemme. Oriiden kuninkuuskilpailun ovat Vieteri, Vekseli ja Viesker voittaneet viisi kertaa sekä Tomu, Ero-Lohko ja Patrik neljä kertaa. Tamma Suhina kruunattiin kolme kertaa ravikuningattareksi (1955, 1957-58) ja kerran myös ravikuninkaaksi (1956). Tämän jälkeen sääntöjä muutettiin niin, ettei tammasta voinut tulla ravikuningasta. Valomerkki kruunattiin kuningattareksi neljä kertaa.

Seuraavana ovat Kuninkuusravien järjestämisvuorossa ovat Oulu 24.-25.7. 2010, Tampere (2011) ja Mikkeli (2012).

(Kuva Hippola/ Irina Keinänen)Ajankohtaista
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.