Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Huippuoriit tulevat takaisin

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Huippuoriit tulevat takaisin

» Kirjoitettu: 03.03.2010

Kevät etenee ja kovimmat ravurit palailevat runsaslumisen treenitalven jälkeen takaisin. Lauantaina tykkitammoja B. Helmiinaa, B. Turoliita ja Mariminia vastaan juokseva Erikasson on ollut pakkaskeleillä vailla vastusta, mutta pian sitä voi olla tarjolla. Kautensa aloittavat nimittäin näinä päivinä ravikuningas Patrikin Muisto, Oulun Kuninkuusravien kotiradan toivo Auraus sekä Eero Hakkaraisen metodein kuntoon laitettu A.T. Eko.

IS Ravit uutisoi asiasta tänään seuraavasti:

Kuninkuuskilpailuhevoset palaavat ryminällä radoille lähipäivinä. Kuningas Patrikin Muisto aloittaa lauantaina Leppävirran paikallisraveissa ja päivää myöhemmin Auraus esittäytyy kilpavarusteissa Ylivieskassa lyhyen matkan volttilähdössä. Maanantaina on A.T. Ekon vuoro avata kautensa Joensuussa.

Aurauksen kuski Mikko Särkelä sanoi viime keväänä, että ennemmin lehmätkin lentävät kuin Auraus voittaa kauden avauskilpailunsa. Auraus ei voittanut Joensuussa, mutta oli odotuksiin nähden mainio kolmas Erikassonin ja Plantomin jälkeen.

Nähdäänkö lehmiä sunnuntaina Ylivieskan taivaalla?

- Auraus ei ole vielä kertaakaan voittanut vuoden avauskilpailuaan. Nyt yritämme seitsemännen kerran, ja kyllähän voitto aika ihmeeltä tuntuisi historian perusteella, Särkelä naurahtaa.

- Toki vastus on Ylivieskassa selvästi kevyempi kuin esimerkiksi viime keväänä Joensuussa, mutta vaikea Aurauksesta on mitään varmaa sanoa koskaan tauon jälkeen. Vuosi sitten se oli ehkä terävämpi, koska sillä oli ajettu enemmän mäkivetoja. Auraus tahtoo olla aika dieselmäinen ensimmäisissä kilpailuissaan. Kausi näyttää valoisalta ainakin sen puolesta, että ori on saanut olla terveenä.

 

 Ajankohtaista
Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.