Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/httpd/html/www.kuninkuusravit.fi/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Kuninkuusravit: Tarvitaanko kunkkarimanuaalia?

Päiviä Kuninkuusravien alkuun:

Lue tästä liikennejärjestelyistä! | Iltajuhla

Tarvitaanko kunkkarimanuaalia?

» Kirjoitettu: 11.05.2010 » Petro Ropo

Kuninkuusravien järjestäminen on iso haaste mille tahansa ravirataorganisaatiolle. Historia on osoittanut, että muutamassa tapauksessa haaste on ollut jopa liian iso. Aika ajoin onkin kaivattu järjestäjien tueksi jopa tarkkaa ohjeistusta ja check-listaa helpottamaan urakasta selviämistä. Kuinka sitten tällainen manuaali auttaisi järjestäviä suururakassa ja mitä sieltä löytyisi?

Yhtä asiaa listalta ei voi ravijärjestäjä suoraan tilata, nimittäin jokaisten kuninkuusravien omaleimaista tunnelmaa. Suomalaisen raviurheilun yksi vetovoimatekijä ihan strategiatasollakin on omaleimaisuus.

Kuninkuusravit tapahtumana on jo itsessään varsin omaleimainen, aito ja erottuva. Missään päin maailmaa ei raviurheilussa ole vastaavanlaista tapahtumaa. Euroopan ja koko maailman merkittävimmät ravitapahtumat perustuvat aina absoluuttiseen huippu-urheiluun.

Kuninkuusraveissa pääosan saavat ansaitusti oman kotoisen rotumme parhaat vielä siten, että rodunjalostukseen kelpaamattomat yksilöt on raakattu. Palkintorahat jäävät kokonaisuudessaan ja puhtaasti suomalaisille hevosharrastajille ja -ammattilaisille, sillä kansainvälisyyttä raveissa ei kilpailupuolella juuri ole .

Kotimaisuusasteeltaan sataprosenttiset Kuninkuusravit ovat kasvaneet viimeisten vuosien aikana mammuttitapahtumaksi ja suureksi yleisöjuhlaksi. Käytännössä vuorollaan jokainen järjestäjätaho on onnistunut synnyttämään hienon tapahtuman sekä luomaan jotain uutta, josta seuraavat järjestäjät ovat käyttäneet hyväksi katsomansa kohdat uudestaan. Ja on tämä onnistunut ilman manuaaliakin.

Kuninkuusravien yksi vetovoimatekijä on varsinkin ns. sisäpiirin osalta aina uuden järjestäjän onnistumisen seuraaminen. Tämä asettaa toki järjestäjille ylimääräisiä haasteita, mutta onneksi vielä ei ole luovuttu riskialttiistakaan kokeiluista. Tarkalla manuaalilla jäisi varmasti jotain uutta ja ennen kokematonta saavuttamatta.

Tämä kaikki ei tarkoita, että kaikki pitäisi aloittaa nollasta Kuninkuusraveja järjestettäessä. Oulun Kuninkuusravien organisaatio on kerännyt tietoa järjestelyistä jo useimmista Kuninkuusraveista. Lisäksi nykyään ravien järjestäminen vaatii aina joukon ulkopuolisia tekijöitä tukitoimintoihin ennen kaikkea tekniselle puolelle ja tämä porukka on nähnyt ja kokenut useat Kuninkuusravit.

Keskusjärjestöt ovat mukana järjestelyissä vuodesta toiseen ja niiden henkilökunta on niin ikään yleensä ollut mukana jo vuosikausia. Tietoa siis kertyy monesta suunnasta järjestäjille ilman tarkkaa manuaaliakin. Toimivaksi havaittuun on hyvä tukeutua, mutta omilla näkemyksillä höystettynä.

Joten eiköhän Kuninkuusravit järjestetä jatkossakin ilman tarkkaa ohjekirjaa ja ulkopuolista ohjausta. Tällä tavalla saadaan tapahtumaan tarvittavaa vaihtelua ja piristystä. Ja toivottavasti myös niitä oivalluksia tuleville järjestäjille!

Check Check!

Kuninkuusravien tapahtumaohjaaja,
Petro Ropo

Kuvagalleria

Paina kuvaa nähdäksesi sen suuremmassa koossa.